Tåpelig debatt

Oslo bystyre konkluderte i går at det ikke eksisterer noe forbud mot andre flagg enn det norske i 17. mai-toget. Det at jeg er lettet er egentlig ille i seg selv; dette er jo en selvfølge.

I det hele tatt å komme på tanken å begrense hvilke flagg folk kan bære i et barnetog virker for meg helt absurd. Det er lite som skremmer meg like mye som hvor mange nordmenn som faktisk argumenterer for dette. VG har i dag en avstemning der 92% av de 2600 som hittil har stemt mener det burde være forbud mot andre flagg enn det norske.

Her trodde jeg 17. mai var norges grunnlovsdag; den samme grunnloven som i §100 sikrer at alle har rett til ytringsfrihet.

16 kommentarer:

 1. å bruke andre flagg i NORGE på 17 mai har ingenting med ytringsfrihet å gjøre.

  17 mai er og skal være en NORSK festdag.

  det forbauser meg at ulendinger forstår dette og trekker seg ut av komiteen, mens en norsk ordfører tvinger igjennom dette hykleriske forslaget.

  SvarSlett
 2. Hvordan kan det å begrense noens ytringer ikke ha noe med ytringsfrihet å gjøre?

  SvarSlett
 3. Vår feiring gjelder vår frihet og uavhengighet som nasjon. De som ønsker å feire sammen med oss må selvsagt få lov til det.Men det må være under det norske flagget.Det er jo nettopp fordi vi bor her at vi kan feire dette. Veldig mange av de som kommer til Norge kommer nettopp fordi det i deres eget land er undertrykkelse og brudd på de fleste menneskerettigheter.Det blir feil da at deres flagg skal vaie i vinden side om side med vårt,på en sånn dag.

  SvarSlett
 4. Så derom vi nå var i 1943 og du hadde flyktet til Sverige. Skulle Svenskene nekte deg å vifte med det Norske flagget siden du kommer fra et land som er undertrykt???
  Unnskyld, men det henger ikke på greip!

  Jeg har familie på Færøyene. Skal ikke de heller få vifte med sitt flagg? De er jo ikke undertrykt (så vidt jeg vet)... Og siden vi "reiser den veien", hva med Islendinger... De er jo i en vanskelig økonomisk situasjon. Skal de få lov til å vifte med sitt flagg til neste år eller blir det feil???

  SvarSlett
 5. en mor!:

  Det er da en stor forskjell på å mene at det er rart/upassende/provoserende å bære et utenlandsk flagg og det å mene at det skal forbys.

  SvarSlett
 6. Til Sindre
  Ja du har helt rett,det henger ikke på greip.Jeg mener bestemt at vi ble okkupert av tyskerene den gangen jeg da.Jeg mener også at det er stor forskjell på å bli okkupert av et annet land og det å ha en egen regjering som behandler sine landsmenn uten snev av verdighet.Dessuten skrev jeg vel at det var "veldig mange"som kom fra slike land,ikke alle.Hvis vi var i 43 og jeg var flyktet til Sverige pga okkupasjon,tror jeg ikke jeg hadde hatt noe lyst til å veive med det norske flagget.Hvorfor skulle jeg det,når det ikke hadde vært noe å feire?
  Om dine slektninger skulle komme til Norge for å feire vår nasjonaldag,så ville jeg syns det var rart om de skulle komme med egne flagg ja. Det er nemlig det som er hele greia.Det er norges nasjonaldag,norge som skal feires,norge som skal hylles.Da må det jo også være det norske flagget som skal brukes. Islendingene og alle andre også for den del,må veive så mye de vil med sine flagg,men ikke på den dagen.Selv ville jeg aldri dratt til Sverige,Pakistan,India,Tyskland,eller noe annet land,å veivet med det norske flagget på deres nasjonaldag.Hadde jeg bodd i utlandet så ville jeg også latt mitt flagg ligge hjemme på deres dag.
  Til Ole Eivind.
  Ja jeg er enig i at det kanskje er litt drøyt å forby ved lov nærmest.Men jeg syns det burde gå an å ytre ønske om det norske flagget alene på nasjonaldagen.

  SvarSlett
 7. Det er for min del ikke en debatt om hvorvidt det skal være forbudt eller ikke, men hvis noen kom i busdagselskap til deg og begynte å synge busdagsang for naboen din......Altså: Hvorfor skal du vifte med et annet flagg på den Norske nasjonaldagen?

  SvarSlett
 8. Du er syk hvis du mener dette!

  SvarSlett
 9. Hehe!
  Hvis det er sykt å respektere de forskjellige nasjoners nasjonaldag,så er det en sykdom jeg fint kan leve med.:))

  SvarSlett
 10. Nei, er ikke syk. Er faktisk frisk og rask, ikke engang et snev av forkjølelse. Hva i allverden har dette med syk å gjøre?

  SvarSlett
 11. Nei, er ikke syk. Er faktisk frisk og rask, ikke engang et snev av forkjølelse. Hva i allverden har dette med syk å gjøre?

  SvarSlett
 12. anonym 1 (og en mor!):
  Jeg har ingen problemer med at noen kan synes det er rart, eller til og med provoserende, at noen andre velger å bære et utenlandsk flagg. Jeg reagerer først når folk mener det ikke skal tillates (og det er det ganske mange som mener, skremmende nok).

  anonym 2:
  Hyggelig at du deltar i samtalen! =)

  SvarSlett
 13. De kan vel feire sine land's nasjonaldager på den dagen de er, ikke bare låne Norges nasjonaldag?
  Da er det Norge som skal feires, ser ingen grunn til at man skal vifte med svenske, iranske eller canadiske flagg da? Det er da det samme som om man begynte feire alle gjestene sine bursag i din egen bursdg, hvorfor i alle dager skal man gjøre det?

  SvarSlett
 14. Hallo! NORGES nasjonaldag, ikke en tilfeldig flaggdag. Utlendinger skal få lov å vifte med flagget sitt hvilken som helst annen dag, men dette er Norges dag! Dessuten; Hvorfor vil utlendingene vifte med hjemlandet sitt flagg, når de blir rasende når de ikke blir oppfattet som norske statsborgere??? De kjemper for å blir norske, bare for å undermine Norge til det blir overtatt av deres hjemland! Jeg er ikke rasist, men utenlandske flagg hører IKKE hjemme på Norges nasjonaldag!

  SvarSlett
 15. Hadde det ikke vært artig om vi lar alle bære sitt eget flagg? Noen kommer med palestinske og andre med israelske. Det kunne blitt intressangt det! Jeg for min del ville nok vandret rundt med evt. KKKs merke, hakekors, general Lee's flagg bare for å provosere dem på lik linje med at dem provoserer meg/oss. Men så lurer jeg nå på hva hadde hendt om jeg viftet med et norskt flagg i Irak under deres nasjonaldag?
  Man må jo også kunne si at dette gjelder vår kultur og nasjonalitet. Altfor lenge har norge bært andre flagg en sitt eget, under Danmark, under Sverige og under okkupasjonen, vi er en nasjon under et flagg.
  Dem får toge så mye dem vil under deres nasjonaldag.
  MVH En nasjonalist

  SvarSlett
 16. Mye latterlige innlegg her.

  Å vifte et annet flagg enn det norske i Norge på den norske nasjonaldagen er etter min mening ganske latterlig, patetisk og provoserende. Men hvorfor skal vi forby det? Det må da være den enkeltes ytringsrett.

  SvarSlett