Nonsense - Nå også på norsk

Dagbladet har ikke akkurat det beste rullebladet når det gjelder skeptiske artikler, men gårsdagens debattinnlegg om selvhjelpsfenomenet The Secret, skrevet av litteraturviteren Ingunn Blindheim, var jeg riktig førnøyd med. Hun trekker frem poenget om at the law of attraction nødvendigvis medfører at du selv er årsaken til vonde hendelser som skjer deg, og kaller det hele "magisk tenkning". Forfriskende.

"Men medaljen har en bakside. For alt det vonde som skjer deg, er også din «feil», siden du er skaperen av din egen virkelighet. Blir du voldtatt, er det din skyld. Får du et handikappet barn, er det din skyld, så vokt deg for hva du tenker."

Dessverre har boken nå blitt oversatt til norsk. Jeg grøsser ved tanken om at den sannsynligvis ender opp under et og annet juletre i år, men jeg tviler på at en blir voldtatt om en returnerer den.

4 kommentarer:

 1. Interessangt nok, men denne saken er ikke kjent for meg. Hadde det vært mulig å skrive mer om saken. eventuelt legge ved en lenke?

  SvarSlett
 2. never mind. videoen gjore susen. fortsatt kanskje litt tynt.

  SvarSlett
 3. never mind. videoen gjore susen. fortsatt kanskje litt tynt.

  SvarSlett
 4. I mitt forrige innlegg om The Secret linket jeg til en eSkeptic-artikkel som ganske greit forklarer hva den går ut på.

  http://www.skeptic.com/eskeptic/07-03-07.html

  Jeg har ikke gått nærmere inn på det selv, siden andre har gjort det veldig nøye. Jeg burde kanskje ha linket til flere artikler, skal huske det neste gang.

  Om det ønskes, kan jeg godt skrive et grundigere innlegg om the secret, det blir dog ikke før jeg er ferdig med eksamene siden jeg da må gjøre en del research om igjen (er ganske lenge siden jeg så filmen).

  Takk for kommentar, forresten.

  SvarSlett