Find the truth: Google 2012

For ikke lenge siden startet skeptikere en meget vellykket aksjon for å få den nye Stop Sylvia Browne-siden høyt opp på google-søk. (Det gamle domenet ble tatt mens Robert Lancaster, mannen bak websiden, lå på sykehuset). På kort tid har det nye domenet klatret opp til det fjerde treffet på google. Mer om saken, samt en god forklaring på hva "google bombing" er og hvordan det gjøres, kan du lese på bloggen Skeptical Software Tools.

Det er nå satt i gang et forsøk på en ny omgang med google-bomber. Denne gangen provosert frem av traileren for Emmerich-filmen 2012:
Om du ikke orker å se den, kan jeg fortelle at den avsluttes med oppfordringen Find out the truth - Google Search: 2012.

Om en googler "2012" nå, finner en mye rart. Jeg er positivt overrasket av å se Skepsis-artiklen 'The 2012 Phenomenon' som det 15. treffet. Den er dog kanskje litt i overkant omfattende for folk flest.

Vi ønsker nå at Skeptoid-artiklen/episoden om 2012-hysteriet blir et av de første treffene. Den forklarer kort og greit hva 2012-forventningene går ut på, på en måte som passer godt for folk flest. Det er for øvrig en glimrende podcast jeg anbefaler på det sterkeste, så det skader ikke om vi fremmer den samtidig.

Det vi prøver å få så mange som mulig til å gjøre, er å linke til artiklen med teksten "2012" slik: 2012.

html'en vil se så her ut: <a href="http://skeptoid.com/episodes/4093">2012</a>

Gjør dette så mange steder som mulig enten det er på blogger, sosiale nettverk, forum etc. Om du har forum-kontoer kan du legge en link i signaturen din, det vil vise den i alle innleggene dine og dermed bidra betydelig.

IKKE spam blogg-kommentarfelt! For det første er det frekt og uønsket, og i tillegg til dette vil det ikke påvirke google da linker i kommentarfelt automatisk får rel="nofollow".

4 kommentarer:

 1. Google.no har en Skepsis-artikkel øverst. Godt jobbet!

  Forøvrig har jeg begynt å abonnere på Dyrendals blogg nå. Stolt? Jeg gjør det litt fordi den er interessant, og litt for å skryte til deg.

  SvarSlett
 2. Ooh, en svært god artikkel og. =)

  Meget stolt av deg, ja!

  Forresten:
  Jeg har antakelig fått en med-forumist og medlem av vår "International League of Skeptics" til å starte en jevnlig spalte om skeptisisme innen litteratur! Tenkte på deg da jeg foreslo det.

  Det vil nok ta litt tid før første artikkel kommer, men han er meget interessert i å gjøre det.

  Temaer vil typisk være om den type "kontroverser" det blir skrevet en del om, men som stort sett bare er tull og avfeid for lenge siden av litteraturvitere. Som for eksempel teoriene om at det ikke var Shakespeare som skrev Shakespears verk.

  SvarSlett
 3. Kristian Hoff-Andersen23.01.2009, 01:06

  Linken funker ikke. Og jeg lurer på om jeg ikke synes at dette er misbruk av Googles mekanismer.

  SvarSlett
 4. Micro therapeutic Research Labs (MTR) is a quality driven, full service Clinical Research Organization (CRO) that provides a broad range of clinical research services to the global pharmaceutical and biotechnology industry.

  SvarSlett